DSGL

Krst prvih letnikov

Na začetku šolskega leta razred, ki je prejšnje šolsko leto prejel ključ, organizira krst prvih letnikov, na katerem fazani izpolnjujejo razne naloge in dokazujejo svojo pripadnost šoli. Na koncu prisežejo zvestobo Ledini.

Vodja projekta: []

[]

Okraševanje šole

V veselem decembru je Ledina praznično okrašena.  Dijaška skupnost določi barvno paleto, ki ji sledijo okraski, na hodniku in po razredih pa se svetijo številne lučke. Praznični čas se zaključi s prireditvijo Ledinska čestitka.

Vodji projekta: Nika Anderwald in Prija Dolinar

december 2021

Ledinska čestitka

Konec koledarskega leta proslavimo z Ledinsko čestitko, na kateri se predstavijo nadarjeni dijaki, vsako leto pa z izvirno točko navdušijo tudi profesorji. Scenarij spišejo profesorji, Vlada DSGL pa čestitko tehnično izvede. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodje projekta: profesorji

24. 12. 2021

Valentinova pošta

Praznik zaljubljencev ledinci praznujemo z Valentinovo pošto. Sporočilca na izrezanih srčkih dijaki pošiljajo tistim, ki jih imajo radi, morda simpatiji, ker pa nas je veliko osamljenih, naše lepe misli največkrat prejmejo prijatelji.

Vodje projekta: Alma Ikanović, Anej Grošičar in Neja Janežič

14. 2. 2022

Dress-Code week

Dress-Code Week je teden, v katerem je vsak dan predpisana nova tema za outfit, lahko gre na primer za določeno barvo, oponašanje oblačenja najljubših fiktivnih likov itd. V sklopu tega tedna je en dan posvečen pustu.

Vodje projekta: Luka Miloševič, Jaka Kambič in Anej Grošičar

Od 14. 2. do 18. 2. 2022

Pust

Vsako leto na Ledini poteka tekmovanje za najboljšo pustno masko. Za tekmovalce so pripravljeni tudi krofi, najizvirnejša maska pa je nagrajena z dodatno zalogo pustnih sladkarij.

Vodje projekta: Zarja Dostal, Tamara Divjak in Daša Brcar

1. 3. 2022

Ledinski talenti

Talenti so prireditev, na kateri se ledinski dijaki med sabo pomerijo v stvareh, ki jih marsikdo drug ne zmore in tekmujejo, kateri izmed njih zna pokazati najbolj inovativen, dih jemajoč nastop. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodja projekta: []

marec ali april 2022

Dan športa

Ob dnevu športa razredne ekipe tekmujejo s paralelkami v nogometu, košarki ali odbojki. Športniki so tisti dan oproščeni pouka, najboljši pa prejmejo tudi medalje. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodje projekta: profesorji športne vzgoje

april ali maj 2022

Fotografski natečaj

Dijaki Gimnazije Ledina bodo aprila lahko sodelovali v šoslkem fotografskem natečaju, katerega tema bo razglašena aprila.

Vodje projekta: Nika Žnidaršič

april 2022

Vugiji

Ob koncu šolskega leta dijaki Vlade DSGL iz 4. letnikov in tisti, ki jih povabijo, pripravijo prireditev v Kinu Šiška, kjer smo priča številnim izjemnim nastopom, podeljene pa so tudi nagrade, na primer za naj profesorja/profesorico, naj dijaka/dijakinjo, naj športnika/športnico …

Vodje projekta: dijaki 4. letnikov v Vladi DSGL

23. 5. 2022