DSGL

projekti

Krst prvih letnikov

Na začetku šolskega leta razred, ki je prejšnje šolsko leto prejel ključ, organizira krst prvih letnikov, na katerem "fazani" izpolnjujejo razne naloge in dokazujejo svojo pripadnost šoli. Na koncu "prisežejo" zvestobo Ledini.

Vodje projekta: 4. letnik, ki je dobil ključ

24. 10. 2019

Izrezovanje buč

Pred nočjo čarovnic na Ledini poteka tekmovanje v izrezovanju buč. Vsako leto vidimo številne zanimive ideje, najbolj domiselna pa je tudi nagrajena.

Vodja projekta: Nik Ćuruvija

24. 10. 2019

Okraševanje šole

V veselem decembru je Ledina praznično okrašena.  Dijaška skupnost določi barvno paleto, ki ji sledijo okraski, na hodniku in po razredih pa se svetijo številne lučke. Praznični čas se zaključi z Ledinsko čestitko.

Vodja projekta: Anja Vrtačnik

29. 11. 2019

Ledinska čestitka

Konec koledarskega leta proslavimo z Ledinsko čestitko, na kateri se predstavijo nadarjeni dijaki, vsako leto pa z izvirno točko navdušijo tudi profesorji. Scenarij spišejo profesorji, Vlada DSGL pa čestitko tehnično izvede.

Vodje projekta: profesorji

24.12. 2019

Valentinova pošta

Praznik zaljubljencev ledinci praznujemo z Valentinovo pošto. Sporočilca na izrezanih srčkih dijaki pošiljajo tistim, ki jih imajo radi, morda simpatiji, ker pa nas je veliko osamljenih, naše lepe misli največkrat prejmejo prijatelji.

Vodja projekta: Patricija Debelak Jurić

Od 10. 2. 2020 do 13. 2. 2020

Pust

Vsako leto na Ledini poteka tekmovanje za najboljšo pustno masko. Za tekmovalce so pripravljeni tudi krofi, najizvirnejša maska pa je nagrajena z dodatno zalogo pustnih sladkarij.

Vodji projekta: Tanaja Lenič in Maša Selan

25.2. 2020

Dress-Code week

Dress-Code Week je teden, v katerem je vsak dan predpisana nova tema za outfit, lahko gre na primer za določeno barvo, oponašanje oblačenja najljubših fiktivnih likov itd. V sklopu tega tedna je en dan posvečen pustu.

Vodji projekta: Tanaja Lenič in Maša Selan

Od 24.2. 2020 do 28. 2. 2020

Ledinski talenti

Talenti so prireditev, na kateri se ledinski dijaki med sabo pomerijo v stvareh, ki jih marsikdo drug ne zmore in tekmujejo, kateri izmed njih zna pokazati najbolj inovativen, dih jemajoč nastop.

Vodja projekta: Brin Tomc

april 2020

Dan športa

Ob dnevu športa razredne ekipe tekmujejo s paralelkami v nogometu, košarki ali odbojki. Športniki so tisti dan oproščeni pouka, najboljši pa prejmejo tudi medalje.

Vodje projekta: profesorji športne vzgoje

maj 2020

Vugiji

Ob koncu šolskega leta dijaki Vlade DSGL iz 4. letnikov in tisti, ki jih povabijo, pripravijo prireditev v Kinu Šiška, kjer smo priča številnim izjemnim nastopom, podeljene pa so tudi nagrade, na primer za naj profesorja/profesorico, naj dijaka/dijakinjo, naj športnika/športnico …

Vodje projekta: dijaki 4. letnikov v Vladi DSGL

25.5. 2020