DSGL

Krst fazanov

Na začetku šolskega leta oddelek, ki je prejšnje šolsko leto prejel ključ, organizira krst prvih letnikov, na katerem fazani izpolnjujejo razne naloge in dokazujejo svojo pripadnost šoli. Na koncu prisežejo zvestobo Ledini.

Vodja projekta:

28. 9. 2023

Kostanjev piknik

Za prijetno otvoritev jeseni dijaška skupnost organizira prav poseben piknik, ki je znan po glasbi, druženju in seveda peki najboljšega kostanja v mestu. Vabljeni so vsi ledinci, dijakom pa se pridružijo tudi učitelji in šolski uslužbenci.

Vodja projekta:

20. 10. 2023

Turnir v polaganju rok

Da na Ledini, prvič, ohranjamo športni duh in, drugič, spodbujamo tekmovalnost, organiziramo turnir v polaganju rok. Tekmovalci in tekmovalke se potegujejo za naziv najmočnejšega ledinca in ledinke. Po več izločilnih bojih zadnjih šest tekmovalcev in tekmovalk tekmuje za prva tri mesta in nesmrtno slavo.

Vodja projekta:

20. 10. 2023

Izrezovanje buč

Kot se za vedno krajše jesenske dni spodobi, dijaška skupnost poskrbi za "Halloween spirit" s tekmovanjem v izrezovanju buč. Oddelki, ki želijo tekmovati, izberejo dva najbolj spretna predstavnika, ki upata, da bosta s spretnostjo in z izvirnostjo prepričala ocenjevalno komisijo, ki podeli nagrade petim najboljšim bučam.

Vodja projekta:

25. 10. 2023

Movie night

Za krepitev šolskega duha in spodbujanje ljubezni do filma dijaška skupnost vsako leto organizira enega ali več filmskih večerov, kjer ob obilici kokic ledincem postrežemo z zanimivo izbiro filmov v domačem kinu aka šolskih telovadnicah.

Vodji projekta:

Okraševanje šole

V veselem decembru je Ledina praznično okrašena. Dijaška skupnost določi barvno paleto, ki ji sledijo okraski, na hodniku in po razredih pa se svetijo številne lučke. V tekmovanju za najlepše okrašen razred sodelujejo vsi oddelki. Praznični čas se zaključi s prireditvijo Ledinska čestitka.

Vodja projekta:

december 2023

Ledinska čestitka

Konec koledarskega leta proslavimo z Ledinsko čestitko, na kateri se predstavijo nadarjeni dijaki, vsako leto pa z izvirno točko navdušijo tudi profesorji. Scenarij spišejo profesorji, Vlada DSGL pa čestitko tehnično izvede.

Vodje projekta: profesorji in DSGL

22. 12. 2023

Valentinova pošta

Praznik zaljubljencev ledinci praznujemo z Valentinovo pošto. Sporočilca na izrezanih srčkih dijaki pošiljajo tistim, ki jih imajo radi, morda skriti simpatiji, pa tudi prijateljem in profesorjem.

Vodje projekta:

Dress code week

Dress code week je teden, v katerem je vsak dan predpisana nova tema za outfit, na primer določena barva, slog, oblačenje kot najljubši fiktivni lik itd. V sklopu tega tedna je en dan posvečen pustu.

Vodje projekta: []

Pust

Vsako leto na Ledini poteka tekmovanje za najboljšo pustno masko. Za tekmovalce pripravimo krofe in tekmovanje, najizvirnejša maska pa je nagrajena z dodatno zalogo pustnih sladkarij.

Vodje projekta:

Ledinski talenti

Talenti so prireditev, na kateri se ledinski dijaki med sabo pomerijo v stvareh, ki jih marsikdo drug ne zmore, in tekmujejo, kdo izmed njih zna pokazati najbolj inovativen, dih jemajoč nastop.

Vodji projekta:

Teden športa

V tednu športa razredne ekipe tekmujejo s paralelkami v nogometu, košarki ali odbojki. Športniki so tisti dan oproščeni pouka, najboljši pa prejmejo medalje.

Vodje projekta: profesorji športne vzgoje

Vugiji

Ob koncu šolskega leta dijaki Vlade DSGL iz 4. letnikov in tisti, ki jih dijaška skupnost povabi, pripravijo prireditev s številnimi izjemnimi nastopi, podeljene pa so tudi nagrade, na primer za naj profesorja in profesorico, naj dijaka in dijakinjo, naj športnika in športnico …

Vodje projekta: dijaki 4. letnikov in DSGL

junij 2024