DSGL

Krst prvih letnikov

Na začetku šolskega leta razred, ki je prejšnje šolsko leto prejel ključ, organizira krst prvih letnikov, na katerem "fazani" izpolnjujejo razne naloge in dokazujejo svojo pripadnost šoli. Na koncu "prisežejo" zvestobo Ledini.

Vodja projekta: Mateja Nolimal

17. 10. 2020

Okraševanje šole

V veselem decembru je Ledina praznično okrašena.  Dijaška skupnost določi barvno paleto, ki ji sledijo okraski, na hodniku in po razredih pa se svetijo številne lučke. Praznični čas se zaključi z Ledinsko čestitko.

Vodja projekta: Maša Pandža

29. 11. 2019

Ledinska čestitka

Konec koledarskega leta proslavimo z Ledinsko čestitko, na kateri se predstavijo nadarjeni dijaki, vsako leto pa z izvirno točko navdušijo tudi profesorji. Scenarij spišejo profesorji, Vlada DSGL pa čestitko tehnično izvede. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodje projekta: profesorji

//

Valentinova pošta

Praznik zaljubljencev ledinci praznujemo z Valentinovo pošto. Sporočilca na izrezanih srčkih dijaki pošiljajo tistim, ki jih imajo radi, morda simpatiji, ker pa nas je veliko osamljenih, naše lepe misli največkrat prejmejo prijatelji.

Vodja projekta: Maša Selan

Od 1. 2. 2021 do 3. 2. 2021

Pust

Vsako leto na Ledini poteka tekmovanje za najboljšo pustno masko. Za tekmovalce so pripravljeni tudi krofi, najizvirnejša maska pa je nagrajena z dodatno zalogo pustnih sladkarij.

Vodja projekta: Zarja Borštnar

16. 2. 2021

Dress-Code week

Dress-Code Week je teden, v katerem je vsak dan predpisana nova tema za outfit, lahko gre na primer za določeno barvo, oponašanje oblačenja najljubših fiktivnih likov itd. V sklopu tega tedna je en dan posvečen pustu.

Vodja projekta: Tanaja Lenič in Maša Selan

Od 15. 2. 2021 do 19. 2. 2021

Ledinski talenti

Talenti so prireditev, na kateri se ledinski dijaki med sabo pomerijo v stvareh, ki jih marsikdo drug ne zmore in tekmujejo, kateri izmed njih zna pokazati najbolj inovativen, dih jemajoč nastop. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodja projekta: član Vlade DSGL

//

Dan športa

Ob dnevu športa razredne ekipe tekmujejo s paralelkami v nogometu, košarki ali odbojki. Športniki so tisti dan oproščeni pouka, najboljši pa prejmejo tudi medalje. Projekt letos zaradi epidemije ne bo izvedljiv.

Vodje projekta: profesorji športne vzgoje

//

Fotografski natečaj

Dijaki Gimnazije Ledina bodo aprila lahko sodelovali v šoslkem fotografskem natečaju, katerega tema bo razglašena aprila.

Vodje projekta: Nika Žnidaršič

april 2021

Vugiji

Ob koncu šolskega leta dijaki Vlade DSGL iz 4. letnikov in tisti, ki jih povabijo, pripravijo prireditev v Kinu Šiška, kjer smo priča številnim izjemnim nastopom, podeljene pa so tudi nagrade, na primer za naj profesorja/profesorico, naj dijaka/dijakinjo, naj športnika/športnico …

Vodje projekta: dijaki 4. letnikov v Vladi DSGL

25.5. 2021